A teljes házfelújítás során nem csak a belső falak színét, a falmintázatot, a homlokzatfesték színét vagy a lámpákat kell kiválasztanunk. Ahhoz, hogy megfelelő harmónia uralkodjon a berendezések, belsőépítészeti szerkezetek között, tudnunk kell azt is, hogy mi legyen az irányadó stílus, és ehhez kell mindent, így a korlátokat is kiválasztani.

Hol van szükség korlátra?

Lakásfelújítás során akár falakat is le kell bontani, új galériát hozhatunk létre, új teraszt vagy lépcsőfeljárót, ezekhez korlátot kell majd rakatni. Ezen kívül a megunt, régi stílusú korlátunkat is szükséges lehet lecserélni, ha már belekezdtünk a felújításba. Rusztikus stílusú, vagy faházhoz válasszunk egyedi fém, kovácsoltvas korlátot, amelyet lézervágás segítségével könnyen legyárt nekünk egy fémmegmunkálásra szakosodott cég. A kovácsoltvasat olyan formára gyártják le nekünk, amilyenre csak szeretnénk, de figyeljünk arra, hogy ez sokáig ott fog ékeskedni a házunkban, lakásunkban, próbáljunk visszafogott darabot választani, ami az esetleges új bútorokhoz is passzolni fog. A kevesebb néha több.

Ha nem kedveljük a kovácsoltvasat, a faházhoz és a rusztikus házhoz is illik a természetes benyomást keltő fakorlát, amelyet különböző formákban és kivitelben el lehet készíteni, általában a fő irány a függőleges és a vízszintes lécirány kiválasztása, de különböző minták is kerülhetnek a fakorlátba. Amennyiben modern, letisztult, minimalista stílusú a belső tér és a terasz, válasszunk üvegkorlátot. Az üvegkorlát átereszti a fényt, valamint jó kilátást biztosít.

 

Dátum: 2020.07.31