FACADE PAINTING: APPEARANCE DOES MATTER

A homlokzatfestés célja a falfelület díszítése, de ennél talán még fontosabb annak védelme is. Hiszen minden esetben segít megőrizni az épület állagát, és növeli annak értékét. Éppen ezért fontos, hogy a kivitelezés során megfelelő anyagot és megfelelő technológiát válasszunk. Csak így biztosítható az állagmegóvás.

 

Facade painting is not only a design question

Egy épület funkcionalitása nagyban meghatározza annak esztétikai kinézetét. Az épület megjelenésével óriási hatást tud gyakorolni az emberre, és képes befolyásolni hangulatunkat akár pozitív, akár negatív irányba. A jól kivitelezett homlokzatfestés sokat számít az állagmegőrzés szempontjából is.

Szennyezett levegőjű városok esetében a homlokzatfestésnek kiemelten fontos szerep jut. A fűtés és a járművek által kibocsátott savas szennyeződések képesek gyorsan elpusztítani a vakolatban lévő mészkristályokat, melynek következtében az porladni, mállani kezd. A falak nedvesedése is komoly problémát jelent. A megfelelő vakolat alkalmazásával nemcsak a falazat szellőzése, de a káros anyagok által okozott folyamatok is orvosolhatóvá válnak.

THE PROCESS OF FACADE PAINTING

Homlokzatfestés során a festéket az épületek külső felületére hengerrel vagy gépi fújással visszük fel. A felület lehet kőpor, vakolat, szendvicspanel, faszerkezet, lemezburkolat – nekünk tulajdonképpen mindegy, mert valamennyivel megbirkózunk. A festéket az alapján választjuk meg, hogy az adott felületet mennyire veszik igénybe a külső hatások.

A piacon kapható legtöbb homlokzati színező nyers betonra vagy hagyományos vakolatalapra éppúgy felvihető önálló felületképzőként. Ezek az anyagok régi és új épületek külső és belső falazatainak díszítésére is alkalmasak, illetve hőszigetelő rendszerek színezésére is. Műemlékvédelmi épületek esetében pedig fokozott körültekintéssel járunk el, hiszen ezek kiemelten érzékeny felületek, ezért a homlokzatfestés itt különös óvatossággal zajlik.

 

Please Contact us for more information!

Telefon: +3620 492 1210 Email: iroda.homecartel@gmail.com